STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME

       

CONTACT

lage druk programmeerbare spuitkop voor reiniging van vaten

protype van een lage druk hygienisch ontworpen spuitkop hogedruk spuitkop met insteek installatie 250 bar 3 meter slag insteek apparaat Clean Extender met Toftejorg tankwasmachine TJ20G Hogedruk spuitkop 240 Bar

engineering, denken en doen

 

VATENWASSER

site map

 

Inleiding
Reinigingsmachines zijn er in bijna elk bedrijf, vooral systemen die zijn ontwikkeld voor standaard vervuilingen op bekende voorwerpen: vaatwassers, krattenwassers, binreinigers etc. Voor een bijzondere toepassing wordt zo'n bestaand systeem vaak met enige moeite aangepast - soms vraagt een vervuiling of de omgeving waar de machine staat om een unieke aanpak. Dit als moet worden voldaan aan extra eisen op het gebied van veiligheid, materiaalkeuze, een beperkte kostprijs en het reinigingsresultaat.

Case
Een vezel producent (Akzo Nobel, tegenwoordig Acordis) gebruikt kunststof vaten om resten aramide-spinsel in af te tappen. tijdens aftappen komt er ook zwavelzuur (100%) in de vaten. Het spinsel stolt tot een blok samen. Vat+afval moesten op hoge temperatuur worden verbrand hetgeen grote milieu- en kostenbezwaren had. Ook was het verbranden verspilling van grondstoffen: De vezelresten kunnen na opwerking worden hergebruikt als (deel) van asbestvervanger in remblokken. Men ontwikkelde hiervoor een nieuwe installatie. Het vat wordt omgekeerd, het blok wordt uit het vat gedrukt en wordt via een shredder verder verwerkt. De dagcapaciteit is 200 vaten. Op de wand van het vat en op het deksel blijft een residu achter van plakkende vezelvellen, omringd door puur zwavelzuur.

Aanpak:

Studio WTB onderzocht deze bijzondere toepassing en leverde vervolgens Turn Key aan Akzo de reinigingsmachine. De reiniging in het vat bleek slechts mogelijk door een krachtige volstraal. Er wordt alleen resultaat geleverd op het punt waar de straal inslaat. Bescherming van de operator tegen zuurspetters en het eentonige, zware werk bij handmatige reiniging maken de toepassing van een afgeschermd, automatisch systeem noodzakelijk.

Techniek
De basis van de machine is een met luiken afsluitbare dubbele RVS 316 wascabine met een bovenhangend transportsysteem. De vaten worden omgekeerd in de RVS beugels gehangen, compleet met deksel en klemring, en gaan vervolgens taktend door de 2 geschakelde cabines: eerst binnenin het vat  krachtig schoonfrezen, in de volgende stap rondom afspoelen. waarbij de PLC cyclus is afgesteld op 2 minuten: 90 sec reinigen, 15 sec. uitdruipen en 15 sec transport. 

``De reiniging wordt uitgevoerd door een eigen ontwerp spuitkop, pendelend geplaatst op een clean extender insteekapparaat. Elke cabine heeft een volkunststof circulatiepomp in een eigen waterbassin. De bassins zijn als cascade uitgevoerd: het schonere water uit de naspoel loopt over in de voorspoel en wordt hier hergebruikt. (tegenstroomprincipe) Door de naspoel continu te vullen met warm water vindt verwarming en verversing plaats van het gehele systeem. De vezelresten worden in uitneembare filterbakken opgevangen.

Proces
Een bijzonder voordeel op deze locatie is de beschikbaarheid van warm afvalwater uit het opwerkproces: dit vormt de voeding van de machine.  In dit water is natriumhydroxide opgelost wat neutraliserend op het zuur werkt. De machine werkt zodoende zonder additioneel water. 

Economie

Inmiddels heeft de machine 250.000 vaten gereinigd en daarmee 2 miljoen (gulden) bespaard op de aanschaf van nieuwe vaten. (de besparing op de verwerking van afval niet meegerekend) De pay back time van de machine was circa 12 maanden. De machine blijkt ondanks het intensieve gebruik en de zware chemische belasting van de onderdelen voldoende duurzaam.  Eigenlijk zou de machine slechts 2 jaar worden gebruikt. Het ontwerp is op dit gebruik aangepast. Inmiddels gaat het zesde bedrijfsjaar in.

Conclusie
De installatie biedt belangrijke voordelen: Het gaat snel, veilig en op ergonomisch verantwoorde wijze. De vaten worden goed gereinigd. Het milieu wordt in belangrijke mate ontzien door het hergebruik van water en grondstoffen.

 


Technische gegevens: 

Capaciteit : 200 tot 500 vaten per dag
Vermogen : 6 kW
Pomp : 2 stuks volkunststof dompelpompen
Deuren : volkunststof met kunststof persluchtcilinders
LxBxH : 2.000 x 1.500 x 1.700 mm
Materiaal : RVS 316
Levertijd : in overleg
 
   
  SITE MAP      
    
 

Engineering tekenburo industrieel reinigen ontwikkelen apparaat Duurzaam tekenaar Electro machinebouw scheepvaart installatie machines systemen voorziening vaten bins kratten obdam werktuigbouwkunde machinebouw solid works veiligheid constructeur senior positioneren ontwikkeling apparatuur onderhoud ontwerp afmeersystemen doseren nieuw tankwaskop advies toepassing consultancy engineering voeding besparing autocad pharma EHEDG tekenen