STUDIO WTB
ENGINEERING en MACHINES VOOR REINIGING

HOME

       

CONTACT

lage druk programmeerbare spuitkop voor reiniging van vaten

protype van een lage druk hygienisch ontworpen spuitkop hogedruk spuitkop met insteek installatie 250 bar 3 meter slag insteek apparaat Clean Extender met Toftejorg tankwasmachine TJ20G Hogedruk spuitkop 240 Bar

engineering, denken en doen

 

ROLCONTAINER
WASMACHINE

site map

 

Studio WTB ontwikkelt machines voor reiniging. Toegepast als vatenwassers (klik voor informatie), krattenwassers , binwassers, containerwassers. Hierbij een case voor rolemmers.

rolcontainers op een rijDe verwerking van afval is volop in beweging. ARBO omstandigheden en hygi�ne worden belangrijker. Een verwerker zamelt (groot)keukenafval, in jargon swill,  glas- en bedrijfsafval in. Er zijn rolcontainers van verschillend formaat en type beschikbaar. Zo wordt een rolemmer met een afsluitbaar deksel (foto) veel gebruikt.

 
 

rolcontainers wassen met de handDe klant verwacht schone rolcontainers. Hoe deze te wassen? Eerst kiest men voor handmatig wassen. Dit blijkt vuil en geestdodend werk en is bovendien onhygi�nisch. De productiviteit is laag, het verloop onder medewerkers is groot. Dit heeft gevolgen voor de kosten per rolemmerwassing.

 
 

vuile rolcontainerDe volle containers worden door de afvalverwerker opgehaald. In de centrale verwerking worden de rolemmers leeggestort in grote stalen opzetbakken. De geleegde rolemmers blijven achter in de hal.

 
 

Eisen van de opdrachtgever en ervaring uit eerdere projecten werden verwerkt in een machineconcept. Een handling systeem zonder onderscheid in bakformaat of uitvoering was vereist. Buffering van in- en uitvoer moest de bedieningsman flexibiliteit bieden en  - ten opzichte van een mobiele "huis aan huis" unit - weer een FTE besparen.  De rolcontainer moest rechtop en zonder tillen aan de machine aangeboden kunnen worden. Dit als gevolg van het gewicht  van de bak en de restvervuiling.

Minder zichtbaar maar niet minder belangrijk: Het milieu, de veiligheid  & de waskosten. De machine moest precies voldoende schoonmaken bij minimaal water- en energieverbruik. Niet meer, niet minder. Een compacte opstelling hebben. In de hal moest er ruimte blijven voor shovel- en truckverkeer. Zoveel mogelijk dampdicht. Concept  en "cost of ownership" werden doorgerekend naar een reinigingsprijs (en besparing) per rolemmer.

LAY-OUT EN TECHNIEK 

 
 

wasmachine voor rolcontainersDe opstelling bestaat uit 3 delen:

  1. 1 - Heetwaterunit

  2. 2 - Transport

  3. 3 - Wascabine

 
 

1 - DE HOGEDRUK HEETWATER VOORZIENINGbordes met hogedruk pomp
Naast de wasmachine is er een wasplaats voor vuilniswagens en grotere containers. Studio WTB leverde het project Turn Key: ook de inrichting van deze  wasplaats.
De pompunit staat op een WTB bordes. 2 pompen en een aardgasboiler. Wasplaats en wasmachine elk hun eigen pomp. Onder het bordes 2 containers met zeep, voor elke pomp een type.

 
  [In bedrijf zou blijken dat de zeep de levensduur van de pompen zeer verkort. Een eigen, alternatief doseersysteem voor de wasmachine is ontwikkeld]
 
 

2 - HET TRANSPORTSYSTEEM 
transport voor rolcontainers - overhead conveyor Het transportsysteem is een zogenaamde overhead conveyor. Slim, hierdoor blijft het transportsysteem voor de rolcontainers droger en schoner ten opzichte van een baan onder. Water en vuil vallen omlaag. De baan is een staalprofiel waarin een eindloze ketting loopt. Aan de ketting hangen 16 platformen.

 
  inspectie platform voor rolcontainerwassingEen hangend systeem is veiliger tegen aanraking. En bovenal: de vloer staat niet vol met poten. Hierdoor is het schoonhouden van de omgeving van de containerwasser eenvoudig. Een dergelijk transportsysteem is ook toegepast in de vatenwasser,   
 

3 - DE WASCABINE
cabine waar rolcontainers in worden gewassenGeheel uit roestvaststaal. Onderin een waterbassin van 3.000 liter. De waterbak is afgedekt met zeefplaten die gemakkelijk uitgenomen kunnen worden. Op de platen valt het grove afval. De cabine heeft een bijzonder systeem: panelen sluiten snel de openingen van de cabine af tegen dampen en spetters. Het geheel heeft een robuuste en simpele vorm. Aan de cabine een spuitlans om de machine schoon te maken.

 
  2 clean operator koppenEr zijn twee clean operator spuitkoppen gemonteerd:

de eerste spuitkop werkt op lage druk en met dubbele puntstralen.

de tweede operator werkt op hoge druk, 125 bar, met heet water 60oC en heeft een aparte hogedruk zeepdosering.

 
  clean operator in rolcontainerDe spuitkoppen kunnen in de rolcontainer worden gestoken tot vlakbij de bodem. Het insteken vindt plaats door clean extender type XL.  
  de rolcontainer wordt in de baan gezetDe container rolt op een platform, alle modellen rolcontainers kunnen door elkaar. Het deksel van de container wordt tussen de buizen van het platform geschoven. Het transport verplaatst de rolcontainers steeds 1 steek. Tijdens het wassen staat het transport stil. De operator kan in  1 keer maximaal 10 containers verwisselen. De containerwasser werkt volautomatisch.  
  de rolcontainer wordt gekanteldVlak voor de cabine wordt het platform gekanteld. De bak blijft in deze positie tijdens het wassen. Het grove vuil (sinasappels, broodjes etc.) kan uit de containers druipen boven de afvoergoot, nog voordat de bak de machine in gaat.  
  buitenzijde wassing van de rolcontainerEerste wasfase: roterende koppen met puntstralen. (Vuilfrezen) Het voordeel is dat het water pulserend over een groot oppervlak wordt verdeeld. Om de koppen zonder gereedschap te kunnen losnemen zijn deze voorzien van een koppeling.  
  wat een troep komt er uit de rolemmers - en dit aan het begin van de dagDe Clean Operator kop heeft een voor de rolcontainer ontwikkeld spuitpatroon:
Insteken tot bij de bakbodem - ingestoken kop roteren, spuitstralen langzaam omhoog richting de bakrand richten
  - spuitkop terugtrekken en onderkant van deksel wassen -  spuitstralen richten op de boven rand van de bak.
 
  rolcontainers worden uit de baan genomenHet voordeel van de bestuurde kop is dat de spuitstraal precies gericht kan worden naar de plekken waar schoongemaakt moet worden. De kop kan zelfs enige tijd stilstaan zoals onder het deksel. Dit kopieert de handmatige reiniging.  
 

Studio WTB heeft de techniek van gestuurd wassen sinds 1994 in ontwikkeling en heeft deze gepatenteerd. Click hier.

Na het wassen blijft het platform gekanteld om restwater uit de rolcontainer te laten druipen. Tenslotte zakt het platform terug naar de rechte positie en kan de container drogen. 

Afhankelijk van de omstandigheden in de hal komt de rolcontainer vrijwel droog aan bij de operator die aan de voorkant van de machine werkt, maar de container ook eerder uit de wasser kan nemen. Als hij dat makkelijker vindt.

tekening van de rolcontainer wasmachine

 
 

ECONOMIE:
De capaciteit van de machine ligt tussen 30 en 120 bakken per uur, afhankelijk van vervuilingsgraad van de bakken, druk & temperatuur van het spuitwater, zeepmiddel en de techniek van de spuitkoppen. Deze machine staat vast ingesteld op 60 bakken per uur. Dit bespaart 4 personen. De capaciteit kan ook variabel: op de machine kan er dan worden gekozen uit verschillende wasprogramma's. 

CONCLUSIE:
containerwasser conclusiesDeze wasinstallatie voor rolcontainers biedt belangrijke voordelen: Het gaat snel, in verhouding met het handmatig wassen met de hand goedkoop en het werkt prettig & veilig.
Werknemers komen niet meer intensief in contact met ziektekiemen. 
Het milieu wordt minder belast door een laag verbruik van zeep, gevolg van de nauwkeurige zeepinjectie en doordat water en zeep worden hergebruikt in het lagedruk voorwasgedeelte. 

 

GEGEVENS:

Capaciteit 

250 tot 1000 bakken per dag 
Vermogen 18kW
Pomp lagedruk water en zeep
Pomp hogedruk vers heet water 125 bar
LxBxH 10.000 x 7.000 x 4.000
Materiaal RVS + thermisch verzinkt staal
Levertijd 6 maanden
 
  SITE MAP      
    
 

Engineering tekenburo industrieel reinigen ontwikkelen apparaat Duurzaam tekenaar Electro machinebouw scheepvaart installatie machines systemen voorziening vaten bins kratten obdam werktuigbouwkunde machinebouw solid works veiligheid constructeur senior positioneren ontwikkeling apparatuur onderhoud ontwerp afmeersystemen doseren nieuw tankwaskop advies toepassing consultancy engineering voeding besparing autocad pharma EHEDG tekenen